Fantastični hrvatski reprezentativci na Wushu Open Acropolis turniru u Ateni

Od 10-12.2. u Ateni je održan izuzetno jak međunarodni turnir u wushu disciplinama. Sudjelovalo je preko 900 natjecatelja iz dvadesetak zemalja Europe, Azije i Amerike.
Posebno su jake bile reprezentacije Meksika, Kine, Italije, Francuske i naravno najbrojnih domaćih natjecatelja Grčke.
Naša mala selekcija nastupila je u disciplini Sanda i to: Alen Šehić WUK Hung gar kung fu Pula (juniori do 75 kg), Toni Čujić Klenovar WUK Hung gar kung fu Pula (seniori do 70kg) i Fran Juraj Kajs WUK Dubrava (seniori do 80kg). Očekivali smo dobre rezultate, ali se nismo nadali zlatnim medaljama za Puležane Alena i Tonija, te srebnoj medalji za Zagrepčana Frana.
Momci su oduševili i stručno vodstvo saveza, a i sve nazočne gledatelje. Alen je uvjerljivo trijumfirao među juniorima pobijedivši u finalu domaćeg natjecatelja tehničkim nokautom. Fran je u polufinalu pobijedio također domaćeg favorita, dok je finalu pružio izvrstan otpor favoriziranom kineskom natjecatelju, te unatoč porazu oduševio hrabrošću i čvrtoćom i skupio dragocjeno iskustvo. Heroj dana ipak je bio Toni Čujić Klenovar, pobijedivši u četvrtfinalu talijanskog borca, u polufinalu tehničkim nokautom domaćeg natjecatelja, a u finalu predstavnika Kine u tri runde na opće oduševljenje domaće publike – jer radilo se o jedinom porazu kineskih reprezentativaca na ovom natjecanju. Fantastičan Tonijev uspjeh, i nadamo se konačno ulazak u krug najboljih europskih i svjetskih boraca u ovoj kategoriji.
Kao izbornik jedne od najuspješnijih selekcija na turniru, naš trener Zilhad Mahmuljin, dobio je na kraju natjecanja veliki pehar od organizatora. Veliko priznanje našim borcima i stručnom stožeru.