Fantastičan uspjeh Puležana Alena Šehića na Juniorskom Svjetskom Prvenstvu u Indoneziji

U Tangerangu (Jakarta) održava se 8. Svjetsko Juniorsko Wushu Prvenstvo uz sudjelovanja preko 1000 natjecatelja iz 64 zemlje sa pet kontinenata.

Uz brojne sudionike, i Hrvatska wushu reprezentacija sudjeluje na prvenstvo sa jednim predstavnikom – Puležaninom Alenom Šehićem koji se natječe u borbama (Sanda) u kategoriji do 75 kg.

Alen je bio slobodan u prvom kolu te je nastupio u osmini finala protiv natjecatelja iz Turkmenistana. U teškoj borbi, Alen je uspio pobijediti 2:1, odličnom borbom u trećoj rundi. U četvrtfinalnoj borbi Alen je pružio odličnu izvedbu i sa 2:0 pobijedio snažnog talijanskog predstavnika i time osigurao povijesnu, prvu (brončanu) medalju za hrvatski wushu sport na jednom svjetskom prvenstvu u modernim disciplinama.

Sutra se Alen bori za ulazak u finale protiv najjačeg borca na turniru i apsolutnog favorita za zlatnu medalju – iranskog natjecatelja.

Nemamo prevelika očekivanja, ali smo izuzetno sretni ovim fantastičnim postignućem koje je rezultat velikog truda, rada i ulaganja u mlade sportaše od strane HOO-a koji nas prati u našim naporima.

Na koncu, veliko priznanje Alenovom treneru Deanu Putini, te iranskom treneru naših sportaša – Habibu Bahmanijouneghani, koji nesebično dijeli svo svoje znanje i iskustvo kako bi pomogao razvoju hrvatskih wushu sportaša.