OTVORENO WUSHU PRVENSTVO ZAGREBA U DISCIPLINI DINAMIČKI TUI SHOU

Dana 11.03.2023. održano je Otvoreno wushu prvenstvo Zagreba u disciplini dinamički tui shou (gurajuće ruke u kretanju), na kojem je nastupilo 10-tak klubova iz cijele Hrvatske. Prije početka natjecanja, održan je seminar u toj zanimljivoj disciplini, kako bi se mladi članovi upoznali sa tom disciplinom te savladali tehnike i stekli nova znanja potrebna za buduća kako domaća tako i međunarodna natjecanja. Seminar su držali Sifu Franjo Vinković te trener i izbornik Hrvatske wushu reprezentacije Sifu Zilhad Mahmuljin.

Natjecanje je proteklo u sportskom i natjecateljskom ozračju gdje su natjecatelji prikazali odlično usvojene tehnike kao i atraktivna bacanja na zadovoljstvo svih prisutnih. Ovo je prvo službeno natjecanje u toj disciplini, koja je prema prikazanim borbama pokazala potencijal naših natjecatelja, te daljnjim usavršavanjem tehnika, svakako bi trebala doprinijeti omasovljenju ove zanimljive discipline, te novim uspjesima na međunarodnom planu.

Za pohvaliti je svakako sudjelovanje 2 natjecatelja, osvajača zlatnih europskih odličja: Vedrana Tepavca (WUK Dubrava), višestrukog europskog prvaka, te Tonija Čujić-Klenovara (WUK Hung gar kung fu Pula) koji su prikazali izvrsne tehnike i dominirali u svojim kategorijama. Svakako moramo pohvaliti odaziv svih klubova i nove nade u toj disciplini, a posebno Nika Špoljara (WUK Wolf gym VT) koji je glatko pobijedio u kategoriji kadeta. Slijedeće natjecanje u ovoj disciplini predviđeno je u Velikom Trgovišću sredinom svibnja i sigurni smo da će biti još kvalitetnije te iznjedriti neke nove šampione.

Bilten OWPZ