EUROPSKO WUSHU PRVENSTVO

Održano je 1. Europsko Wushu prvenstvo novoosnovane europske federacije WKFE na kojem je nastupilo 19 zemalja sa 800tinjak natjecatelja, među kojima i hrvatska reprezentacija sa zavidnim brojem od 29 učesnika, od čega je bilo 20 natjecatelja, 4 hrvatska suca sa međunarodnim licencama, 4 trenera te predstavnik Hrvatske wushu nacije Predsjednik Zoran Barac. Natjecanje je održano u Istanbulu ( Kumburgaz) od 14.-17.12. 2023. u organizaciji WKFE-a sa Turskim wushu savezom. Naši su natjecatelji nastupili u borbenim disciplinama Tui Shou (gurajuće ruke), Light Sanda (borbe laganog kontakta), Sanda (full kontakt) i u Taolu formama te su u jakoj konkurenciji ostvarili odlične rezultate.

Posebno u disciplini Tui Shou (gurajuće ruke) gdje smo osvojili 9 zlatnih odličja, te još jednom dokazali da smo europska velesila u toj disciplini, zahvaljujući višegodišnjem iskustvu iskusnih trenera koji su prenijeli svoja znanja i način vježbanja na svoje učenike, ove zanimljive i perspektivne discipline.

U disciplini Light Sanda ostvareni su odlični rezultati te je osvojeno 4 srebrnih i 3 brončanih odličja. Ponajviše zahvaljujući borcima iz WUK Wolf Gym VT u pratnji njihova trenera Roberta Špoljara.

U „kraljevskoj disciplini“, Sanda borbama, nastupili smo sa dva natjecatelja koji su ostvarili odlične rezultate osvojivši broncu i zlato. Sve pripreme kao i natjecanje pratili su Sanda treneri Zilhad Mahmuljin, Dean Putina te neizostavni, sada već i stalni član našeg stožera, iranski trener Habib Bahmanijouneghani, koji su svojim savjetima doprinjeli ovim odličnim rezultatima.

Najuspješniji naš natjecatelj, dvostruki europski prvak, Toni Čujić-Klenovar iz pulskog Hung Gar wushu kluba, novopečeni je europski prvak u disciplini Tui Shou, te po prvi puta za hrvatsku reprezentaciju sa osvojenim zlatnim odličjem u Sanda borbama. Čestitamo svima koji su zajedničkim snagama donijeli te vesele medalje kućama!