Wushu elixir

U Bruxellesu je proteklog vikenda održan posljednji sastanak radne grupe projekta Wushu Elixir, u kojem su osim voditelja projekta HWUSa, sudjelovali i stručnjaci iz Belgije, Slovenije i Španjolske. Projekt je prezentiran u sjedištu Erasmus projekta u zgradi EU, a rezultati su iznenadili kako predstavnike Erasmus fonda tako i nas same.
Projekt u kojem je 82 ispitanika u 4 zemlje 6 mjeseci (50 sati) vježbalo po posebno kreiranom programu sastavljenom iz Tai Chi i Chi Gong vježbi, te bilo testirano specijalno kreiranom baterijom testova i uptinika, pokazao je fantastično pozitivne pomake u gotovo svim mjerenim parametrima. Dokazali smo uspješnost ove metode te ćemo rezultate publicirati u svjetskim medicinskim znanstvenim časopisima.
Glavni incijator i promotor ovog projekta bio je Toni Andrejić a uz njega su u ovom projektu sudjelovali treneri i trenerice Mladen Vedriš, Biljana Končar, Damir Grbac i Tatjana Božac, Dr. Nataša Kalebota s KBC-a, i Dr. Milan Milošević s Medicinskog fakulteta, te Predsjednik i direktor saveza Dr. Zoran Barac i prof. Petar Turković. Ovakavi rezultati projekta omogućiti će nam nova istraživanja i daljnje projekte u istraživanju mogućnosti aplikacije Tai chi i Chi Gong vježbi u drugim situacijama i s različitim populacijama korisnika.