Svjetski dan tai chi chuana i chi kunga u Hrvatskoj

Poštovani sudionici , predstavnici grupa i udruga, dragi prijatelji. Svjetski dan tai chi chuana i chi kunga (26.-27.4.14.) je iza nas. Nekima je to bio prvi susret sa ‘svijetom-tai chija’, a nekima već rutina u smislu nastupa. I jedni i drugi su se tjednima, pažljivo pripremali i time opravdali svoja i očekivanja publike. Tako je to u životu. Ono što smo mislili jučer, to smo danas. Stoga, ne zaboravimo, ono što mislimo danas, to očekujmo sutra. U ova dva protekla dana, tijekom vikenda, događalo se nešto prekrasno, nešto što se unutarnjim osjetilima lakše percipira. Entuzijazam, zajedništvo, tolerantnost, dosljednost, sklad, hrabrost, izvrsnost, skromnost, osjećaj za ritam, za pokret, za lijepo, osjećaj da smo svi tek jedan kotačić u mehanizmu, u kojem je svatko dao svoj doprinos i time doprinjeo kvaliteti u pojavnom. Posebno bih se osvrnuo na događaj koji ustvari nije uobičajen u svijetu vježbanja, a to je ‘Tribina’. Svi sudionici na prikazu su primarno bili spremni pokazati fizičke kreacije no participirajući i na ‘Tribini’, svi su pokazali kako su spremni participirati i na mentalom planu. A to je ipak rijedak slučaj i jako dobar iskorak u slijedeći-krug’ učenja. Na obilježavanju Svjetskog dana tcc&ck, HWUS je ugostio shifu Sigung Alija Topa, glavnog tai chi instruktora Turskog wushu saveza, koji je u subotu održao najavnu radionicu tai chi chuana, a potom u nedjelju (27.4.) cjelodnevni tai chi chuan seminar. Shifu Ali je opet pokazao da je izvrstan pedagog, velikog sportskog znanja i fizičkih mogućnosti, a poveći broj sudionika je vodio kroz razigrani trening, pravcem sportskog tai chi chuana ‘Yang 40′. I na kraju, želim Vam svima da se razvijate u svim svojim potencijalima te da ove lijepe i dobre vještine budu dobar temelj na putu samorazvoja i korisne kao podloga za nove metode i življenje još većih vrijednosti.
Srdačan pozdrav
Koordinator na projektu