Sportske pripreme hrvatske wushu reprezentacije – Poreč 15-20.09.2020

U Poreču su se od 15.-20. pod vodstvom izbornika Zilhada Mahmuljina i njegovih asistenata trenera Deana Putine, Marijana Solarića i Franje Vinkovića, održale pripreme hrvatske wushu reprezentacije. Sudjelovali su sportaši iz Zagreba, Pule, Gline, Rijeke i Zagorske županije i to iz sve tri najvažnije discipline hrvatskog wushu sporta – kineskog boksa ili sande, tai chi chuana i tui shoua ili gurajućih ruku. Na pripremama je predsjednik saveza Zoran Barac održao poseban seminar i treninge discipline tui shou (gurajuće ruke).

Paralelno s pripremama hrvatske wushu reprezentacije, održane su i pripreme hrvatske nanbudo reprezentacije, pa su određeni dio kondicijskih treninga sportaši oba sporta u dogovoru njihovih trenera odrađivali zajednički.

Kako su ove godine otkazana sva međunarodna natjecanja, ove su pripreme bile važne iz razloga održavanja forme i sportskog duha reprezentativaca, te priprema za skoro održavanje državnog prvenstva u svim disciplinama, koje će se krajem godine održati u Rijeci.

U Poreču je 20.9. održana i izborna skupština HWUS-a, na kojoj je novi mandat (2020-2024.) dobio novi/stari Upravni odbor saveza u sastavu: Zoran Barac, predsjednik, Boris Keber, glavni tajnik i Petar Turković, izvršni direktor.