Osnovana Europska Wushu Kung Fu Federacija

Triler na osnivačkoj skupštini nove Europske Wushu Kung Fu Federacije (WKFE)
Petar Turković izabran za glavnog tajnika

Nakon gotovo trogodišnje suspenzije većinskog EWUF-a (do koje je došlo nakon što je početkom 2020. osnovana nova europska federacija EUWUF čije djelovanje je dovelo do navedene suspenzije) pod supervizijom svjetske federacije IWUF došlo je do osnivačke skupštine nove federacije čiji je cilj bio ujediniti dvije postojeće.

Posljednjih mjeseci odigravao se dramatičan proces priprema osnivačke skupštine uz svakodnevna lobiranja, dogovore i kombinacije koje su iskristalizirale dva predsjednička kandidata – Belgijanca Patricka Van Campenhouta (predsjednika EUWUF-a) i Izraelca Alexandra Frenkela oko kojih su se grupirale europske članice.

Hrvatski wushu savez podržavao je grupaciju oko Van Campenhouta, jer je Petar Turković u EUWUF-u obavljao dužnost glavnog tajnika, te je u ime članica te federacije bio voditelj i glavni pregovarač u beskonačno iscrpljujućim i dugim pregovorima oko nove konstelacije snaga. Početna pozicija bila je loša jer je EUWUF imao tek 15-ak članica u usporedbi sa EWUF-ovih gotovo 30.

Sve je išlo u smjeru bitke Davida i Golijata.
No stvari su se tako razvijale da je na osnivačkoj skupštini održanoj sinoć u odjvetničkom Bar & Karer AG uredu odvjetnika Bernasconija u Zurichu (koji inače radi i za FIFU) bilo prisutno 39 članica iz obje federacije (15 iz EUWUF-a i 24 iz EWUF-a).
Pred samu skupštinu tiho se među delegatima govorilo o pobjedi Van Campenhouta uz 3-4 glasova viška. Predviđao se omjer glasova čak 23:16.
No već na glasovanju o manje važnim točkama stvari su se potpuno okrenule i nakon tih glasovanja postalo je evidentno da dogovori padaju u vodu, te da je nekoliko zemalja iznevjerivši prethodne dogovore prešlo na drugu stranu. Nikako nije slutilo na dobro.
Vrhunac trilera odvijao se na točki izbora predsjednika. Nakon pomnog i višestrukog prebrojavanja listića da ne bi došlo do pogreške– Patrick Van Campenhout ipak u dramatičnoj završnici pobjeđuje Frenkela sa jednim glasom prednosti 20:19
Još veća drama nastaje kod izbora članova Upravnog Odbora, u kojem EUWUF- ostaje kratkih rukava te u UO od 15 članova ostaje zastupljen sa četvero svojih ljudi : predsjednikom Campenhoutom, Bugarinom Stefanom Kolevom, Španjolkom Victoriom Romero i Petrom Turkovićem. No ponovo dolazi do obrata na prvom sastanku UO koji se gotovo jednoglasno podređuje prijedlozima novoizabranog predsjednika te tako dopredsjednicima na njegov prijedlog postaju Bugarin Stefan Kolev i Rumunjka Sonia Grindeanu, blagajnikom Peder Finsio iz Švedske a Petar Turković jednoglasno biva izabran na mjesto glavnog tajnika.
Na taj način od 4 ključne pozicije u novoj federaciji – članovi manjinske grupacije dobivaju 3 – mjesto predsjednika, dopredsjednika i glavnog tajnika.
Nova federacija odmah će uputiti zahtjev za priznanje svjetskoj federaciji – no raditi će se o formalnosti koja će biti brzo obavljena, te će WKFE imati pravo delegirati 4 svojih predstavnika u Upravni Odbor svjetske federacije. Za očekivati je da će to biti upravo predsjednik, dopredsjednici i glavni tajnik – što će biti još jedno veliko priznanje za hrvatskog predstavnika Petra Turkovića.