IN MEMORIAM 12.9.1942. – 21.01.2021.

Jučer nas je napustio veliki majstor i životni učitelj Mario Topolšek.

Jedan je od prvih vodećih nositelja znanja o borilačkim vještinama Uechi karate-a, Taic chi chuan-a, Qigonga i Yichuan-a na našem prostoru, a i šire.

Ranih sedamdesetih godina prošlog stoljeća osnovao je prvu Uechi karate asocijaciju u Europi, sa središtem u Beogradu. Autor je oko petnaestak knjiga i publikacija koje su utjecale na mnoge generacije vježbača i ljubitelja borilačkih vještina.

Mnogobrojni članci u domaćim, ali i stranim novinama i časopisima, te istupanja u ostalim medijima ističu ga kao dobrog poznavatelja borilačkih vještina i terapeutskih vještina Dalekog istoka. Time je stekao zaslužen ugled kako na području Balkana tako i na širem europskom prostoru. Godine 1997. osnovao je Europsku Uechi karate federaciju i Internacionalnu Tai chi chuan Akademiju u Pragu.

Zadnje publikacije knjiga (Spontani krug, Put savršenog čovjeka, Yiquan i Staza srca) su plod četrdesetopetogodišnjeg predanog rada i rezime autorovog bogatog iskustva i znanja stečenih na putu usavršavanja i prenošenja vještine.

Počivao u miru i hvala na svemu.