1. Balkan Qingda/Sanda BiH OPEN, Tuzla 21-23.02.2014.

Protekli vikend u Tuzlanskoj dvorani Mejdan održan je veliki Wushu turnir u disciplinama Qingda, Sanda i Taolu. Na turniru je sudjelovalo preko 200 natjecatelja svih uzrasnih kategorija iz Turske, Grčke, Italije, Srbije, Hrvatske te Bosne i Hercegovine. Hrvatski tim činili su natjecatelji iz zagrebačkih klubova Dubrava i Gradec te kluba Hrvatski vuk iz Zagorja. Naši natjecatelji polučili su izvanredan uspjeh osvojivši četiri zlatne, dvije srebrne i dvije brončane medalje. Zlatom su se okitili mlađi kadet Rene Ilić Javorić, kadeti Karlo Hac i Emanuel Egredžija te senior Igor Vojvodić. Srebro su pak osvojili seniori Luka Luburić i Filip Svetec, a broncu Ivan Zovko i Vedran Sedlar. Brojnu publiku oduševio je nastupom naš najmlađi natjecatelj, Rene Ilić Javorić koji je s izvanrednim kretanjima i odličnim bočnim udarcima u finalu deklasirao svog bosanskog protivnika. Jednako tako, sve nas je oduševio senior Luka Luburić koji je u polufinalu ‘pokosio’ predstavnika Bosne i Hercegovine da bi u finalu, iako dominantan, izgubio diskvalifikacijom zbog prejakog kontakta koji je uputio borcu iz Turske. Međutim, Luka je svojim nastupom još jednom pokazao da se može ravnopravno nositi s najboljima, budući da je svima poznato da su borci iz Turske među najboljima u svijetu te da su redoviti osvajači medalja na svim velikim natjecanjima. Napomenimo i podatak da je predsjednik sudačke komisije Hrvatskog Wushu Saveza, Dean Putina iz Pule, dobio priliku suditi kao glavni sudac na borilištu discipline qingdu i sandu i s ponosom možemo reći da je svoj posao obavio više no odlično. Također, sve pohvale upućujemo glavnom organizatoru ovog natjecanja, g. Mirsadu Noktu, selektoru Kung Fu Wushu saveza Bosne i Hercegovine koji je uložio izniman trud u organizaciju ovoga natjecanja. Na kraju napomenimo da su natjecanju nazočili brojni uvaženi gosti, čelnici Balkanske wushu federacije Saadetin Colak, predsjednik, Petar Turković, dopredsjednik, Mustafa Ulu glavni tajnik, Ahmet Faruk Unsal, dopredsjednik Turske federacije, domaćin Benazdin Jašarević predsjednik Bosanske federacije i brojni drugi. Natjecanje je otvorila predsjednica Tuzlanskog sportskog saveza gđa Mara Brčaninović.