ODRŽANO PRVENSTVO HRVATSKE U DISCIPLINAMA TAOLU I TUI SHOU

U subotu 10. 11. 2018. U organizaciji Wushu kluba Rijeka održano je PH u u disciplinama Tui shou (gurajuće ruke) i Taolu (goloruke forme i forme sa oružjem i Tai chi Chuan). Natjecanje je prošlo u izuzetno fair i korektnom ozračju a za odličnu organizaciju samog prvenstva sve pohvale vrijednom organizatoru Namiku Dizdareviću i njegovom klubu. Na prvenstvu su nastupili klubovi iz Rijeke, Pule, Gline, Vukovara, Slavonskog Broda i Zagreba. Posebno veseli veliki odaziv mladih natjecatelja u disciplini Tui shou koji su pokazali veliki napredak te uzbudljive borbe što još jednom dokazuje da su čelnici Hrvatskog Wushu saveza potpuno u pravu kada forsiraju ovu disciplinu koja je izuzetno zanimljiva za sve uzraste a povrede su svedene na minimum ili ih gotovo i nema. Također zanimljivo natjecanje bilo je u disciplini Tai chi Chuan te valja istaknuti jednu zanimljivost u kategoriji seniora po prvi puta je pobijedio natjecatelj koji radi Wu formu Tai chi Chuana koja je rijetkost na našim prostorima. Odlična izvedba a temeljem nje i prvo mjesto pripali su Franji Vinkoviću iz Zagreba. Također treba istaknuti i ukupno najbolje natjecatelje a to su redom : Toni Čuić Klenovar (Wushu klub Hung gar Pula) i Natalija Ceci (Wushu klub Gradec) sa osvojene dvije zlatne i jednom srebrnom medaljom, Fran Juraj Kajs (Wushu klub Dubrava) sa osvojene dvije zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, Krista Rajko (Wushu klub Hung gar Pula) sa osvojene dvije zlatne i jednom brončanom medaljom, Mark Novosel sa osvojenom zlatnom medaljom u kategoriji ml. kadeta te srebrom u kategoriji juniora te Vid Petrović i Geo Petrović (Wushu klub Yuan Tong Pula) sa osvojenim zlatom u kategoriji tai chi s oružjem. Treba spomenuti i izvrsno treće mjesto juniora Iana Petrovića u kategoriji forma s oružjem seniora. Odlični natjecatelji iz Wushu kluba Vukovar Jelena Begović i Alen Bilogrević također su kući odnijeli svaki po jedno zlato u Tui shou disciplini. U istoj disciplini odličan dojam ostavile su i seniorke Wushu kluba Rijeka pokazavši odličnu tehniku i osvojivši sve tri medalje. Pisavši ovaj izvještaj ne možemo se oteti dojmu da smo neke odlične natjecatelje zaboravili spomenuti ali zaista mnogi zaslužuju pohvale za svoju izvedbu i teško ih je sve nabrojati. Za kraj valja spomenuti da će se PH u disciplini Sanshou (kineski boks) održati u prosincu a točan datum i mjesto biti će objavljeno nakon konzultacija saveza sa klubovima.

Rezultati PH 2018