Duanwei komisija i delegacija Kineske wushu asocijacije u Zagrebu

Kao rezultat bilateralne suradnje, Hrvatski wushu savez ugostio je Duanwei komisiju i delegaciju Kineske wushu asocijacije od 21.-27.9. u Zagrebu. Za pedesetak hrvatskih instruktora i trenera Chen i Yang stila Tai chi-ja, Wing Tsuna i Sande, održan je četverodnevni seminar te ispiti za Duan stupnjeve. Na taj način, kompletiran je jednogodišnji program učenja i standardiziranja prvog stupnja edukacije iz navedenih disciplina. Nakon što kineska komisija potvrdi rezultate ispita, pristupiti će se pismenom dijelu ispita teorijskog znanja, nakon čega će svi polaznici steći prvi stupanj kvalifikacije instruktora/učitelja wushu-a za navedene discipline u okviru HWUS-a. Nakon toga, slijediti će edukacija na Kineziološkom fakultetu ili na Hrvatskoj olimpijskoj akademiji za trenera/instruktora wushu sporta i vještine, čime će biti zadvoljeni svi zakonski uvjeti o kvalifikacijama voditelja sportskih programa u RH. Seminar i polaganje kao i druženje s kineskim profesorima, protekli su u dobroj suradničkoj i prijateljskoj atmosferi. Za vrijeme boravka kineske delegacije u Zagrebu, bio je organiziran je i posjet Kineziološkom fakultetu gdje nas je primio šef katedre za borilačke sportove i vještine prof. Hrvoje Sertić te nas zajedno sa svojim bliskim suradnicima upoznao s mogućnostima suradnje na razini KF – Zagreb – Sports University Beijing, te mogućnostima dovođenja kineskih wushu profesora na dulje razdoblje na rad na zagrebačkom fakultetu. To bi bio znak odlične suradnje i velika korist za fakultet ali i za naš savez i njegove članice. Prije samog seminara, održana je i skupština HWUS-a, te je u članstvo primljeno novih 9 klubova, što predstavlja izuzetan rast članstva i veliki podstrek za daljnji zajednički rad na širenju i populariziranju wushu disciplina u RH.