Hrvatsko Wushu državno prvenstvo 12.-13.12.2015.

Dočekali smo i kraj ove godine, a samim time je na red došlo i Prvenstvo Hrvatske u wushu disciplinama. 12.12.2015. bio je rezerviran za natjecanje u formama (Taolu) i gurajućim rukama (Tui Shou) koji je održan u dvorani centra Vinko Bek u Zagrebu. Sa velikim zadovoljstvom moramo konstatirati da je na prvenstvu nastupilo više natjecatelja nego prošle godine, te da smo,po prvi puta imali kategoriju i u najmlađim uzrastima od 6-8 godina, koji su također pokazali da se na njih može računati i ubuduće, te da su oni budućnost hrvatskog Wushu-a.U kategoriji gurajućih ruku, ove godine po prvi puta održano, kako statično, tako i dinamičko (u kretanju) natjecanje. Kako je to bilo otvoreno Wushu prvenstvo Hrvatske, nastupili su i gosti iz susjedne Slovenije, ali i neki novi natjecatelji koji su se natjecali po prvi puta i ostvarili izvrsne rezultate (Wushu klub Dubrava po prvi puta na natjecanju sa osvojene 2 zlatne i jednom srebrnom medaljom (Marijan Solarić, Ozren Markač te Danijel Relja)), te potvrdili da ta disciplina ima sve više pristalica, a samim time je i kvaliteta sve bolja. Valja istaknuti da je najuspješniji natjecatelj prvenstva bio senior Franjo Vinković (Wushu kl. Mala Ideja) sa osvojene tri zlatne medalje i to u disciplinama forme bez oružja, tui shou teška kategorija i tui shou ekipno a pohvale zaslužuje i odlićni junior Toni Klenovar Čuić (Wushu Hungar kl. Pula) sa osvojene dvije zlatne medalje u disciplinama forme i forme sa oružjem. Vidljiv je napredak, kako u organizaciji natjecanja, tako i kvalitete izvedbe samih natjecatelja. Naravno da nas ta konstatacija veseli, ali i obavezuje da nastavimo sa sistematskim radom po klubovima koji će rezultirati iskorakom i na međunarodnim natjecanjima, gdje ćemo se ravnopravno nositi sa državama koje imaju dugu tradiciju u Wushu disciplinama. Drugi dan, odnosno 13.12. preselili smo u Tuhelj, gdje se održalo natjecanje u borbama lakog kontakta (Qingda i Light Sanda) a domaćin nam je bio Wushu klub“ Hrvatski Vuk“ iz Tuhlja. Natjecanje je održano u prekrasnoj dvorani škole“ Lijepa Naša“. Natjecanje se odvijalo na dva borilišta istovremeno, gdje su se na jednom odvijale borbe mlađih uzrasta, dok su na drugom borilištu nastupili juniori i seniori, uz glasno navijanje i podršku gledatelja. Pored novih državnih prvaka, ovo je natjecanje iznjedrilo i nove centralne suce, te smo i u tom segmentu ostvarili zacrtani plan. Ovo je bilo završno natjecanje u 2015. godini prema rasporedu hrvatskog Wushu saveza, ali svi klubovi nastavljaju sa aktivnostima, kako bi spremno dočekali izazove koji nas očekuju u 2016. godini. Hrvatski Wushu Savez je na kraju natjecanja izabrao najuspješnije sportaše u 2015g. a to su: najbolji sportaš mlađih uzrasnih kategorija Rene Javorić Ilić, najbolji sportaš Karlo Hac i najbolja sportašica Anamarija Malešević. Čestitamo!!! REZULTATI SA PH U WUSHU DISCIPLINAMA ZA 2015.pdf